Organisatie

Scouting Sint Joris is een moderne en eigentijdse scoutinggroep waar iedere week ruim 180 kinderen een plezierige tijd beleven.

De groep heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.

Organisatie Scouting Sint Joris

Speltakken

Scouting Sint Joris is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Zo kent de groep bevers, welpen, scouts, explorers en roverscouts. Iedere speltak heeft een leidingteam waarvan één persoon teamleider en aanspreekpunt is. De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten.

Bestuur

Alle leiding vormt samen met enkele ouders en het bestuur de groepsraad. De groepsraad wordt geleid door het bestuur. Het bestuur bestaat uit verschillende vrijwilligers en draagt (samen met de groepsraad) zorg voor de zaken die specifiek betrekking hebben op het draaien van de speltakken en de organisatie van de grotere (gezamenlijke) activiteiten.

Beheerstichting

Ten dienste van de vereniging is een beheersstichting in het leven geroepen. Het bestuur van deze stichting draagt zorg voor het beheer van de accommodatie.

SponsorKliks, gratis sponsoren!