Vrijwilligers

Kunt u iets voor ons betekenen?

Scouting Sint Joris is een jeugd- en jongerenorganisatie en heeft meer dan 40 enthousiaste en actieve vrijwilligers die een bijdrage leveren aan het ontwikkeling van kinderen en jongeren. Vrijwilligers zijn een belangrijke succesfactor voor onze groep.

Er zijn vrijwilligers die doorlopende werkzaamheden doen en bijvoorbeeld een functie vervullen als leidinggevende in een speltak, maar er zijn ook vrijwilligers die aan een specifiek project meewerken. Vrijwilligers binnen onze groep leveren een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren en ontwikkelen zichzelf ook nog. Dit doen ze door 'training on the job' en door gebruik te maken van de faciliteiten die Scouting Academy ons biedt.

Vrijwilligers bij Scouting Sint Joris

Alle vrijwilligers bij Scouting Sint Joris onderschrijven de doelstelling van Scouting Nederland en zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Afhankelijk van de functie die een vrijwilliger heeft, is het volgen van een opleiding via Scouting Academy verplicht. Het merendeel van de vrijwilligers is zelf scout geweest bij onze vereniging.

Een leidingteam bestaat bij onze groep uit meerdere personen, die ieder meer of minder ervaring hebben met het leidinggeven. Door het maken van een mix met ervaren en minder ervaren leidinggevenden, vindt binnen ieder team kennisoverdracht plaats. Tevens ondersteunen de praktijkbegeleiders de ontwikkeling van de leidinggevenden met een opleidingsplan op maat. Hierbij maken zij gebruik van de materialen die vanuit Scouting Academy worden aangeboden.

Naast de leidinggevenden die zich wekelijks inzetten bij een speltak is een grote ploeg vrijwilligers actief in een ondersteunende rol. Te denken valt aan het beheer van materiaal, schoonmaak van het gebouw, onderhoud van het gebouw, bijhouden van het terrein, organisatie van groepsactiviteiten, organisatie van financiële acties en bestuurswerkzaamheden.

Vrijwilliger worden

Op zoek naar een leuke en actieve klus? Je kunt aan de slag als vrijwilliger bij onze groep! Kijk op onze vacaturepagina voor een functie die bij jou past. Staat jouw droomfunctie er niet bij? Neem dan contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Voor alle functies geldt dat je lid van Scouting Nederland wordt of bent. Natuurlijk onderschrijf jij als (toekomstig) lid de doelstelling van Scouting en heb je er geen bezwaar tegen dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je wordt aangevraagd. Voor alle functies geldt dat deze onbezoldigd worden verricht. Gemaakte kosten worden onder overlegging van bewijsstukken vergoed.

SponsorKliks, gratis sponsoren!