Scouts

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij Scouting Sint Joris en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen! 

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten 'scouts'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. In de Scoutsgids maken scouts kennis met zeven jongeren die samen in een ploeg zitten en met wie zij zich kunnen identificeren. Zeger, Marloes, Mick, Radboud, Naomi, Tess en Jesper hebben allemaal hun eigen interesses en karaktereigenschappen.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Scouts bij Sint Joris

Jongens en meiden hebben verschillende interesses. De scouts van Sint Joris zijn daarom verdeeld over twee speltakken: de verkenners en de padvindsters. Bij de verkenners zitten alleen jongens, bij de padvindsters alleen meisjes.

Let op! Momenteel is er bij de padvindsters geen plaats voor nieuwe leden. Geïnteresseerden worden op een wachtlijst geplaatst.

Verkenners

Opkomst zaterdag 10.00 - 12.30 uur
   
Doelgroep jongens
Leeftijd 11-15 jaar
   
Contact Stefan Oudijn
  06-1270042
  s.oudijn@sint-joris.nl

 

Padvindsters

Opkomst vrijdag 19.00 - 21.00 uur
   
Doelgroep meisjes
Leeftijd 11-15 jaar
   
Contact -
  -
- padvindsters@sint-joris.nl

SponsorKliks, gratis sponsoren!